sunnuntai 26. elokuuta 2012

Glitter on the wet streets
Kotiuduin viime maanantaina illalla Vaasasta, ja tää viikko on menny uuden kämpän ja kaiken totutteluun. Nyt perjantaina oli Melissan pikkusiskon Mimin synttärit, joten tän postauksen lopussa on kuvatulva siitä.

Sitä ennen kuitenkin vaihteeksi vähän tutoriaalia. Näytän nyt että miten teen itselleni aina pitkät kynnet kun sellaset haluan, kotona, halvalla, ja niin että ne ihan oikeasti pysyy.

Melkein kaikissa ruokakaupoissa, tavarataloissa sun muissa myydään niitä muovisia kynsitippejä joissa tulee liima mukana, maksaa yleensä 4-10 euroa, vähän paikasta ja kynsistä riippuen. Moni on varmaan näitä kokeillu, ja suurin osa on luultavasti pettynyt, kun kynnet irtoilee jo samana päivänä, nousee ärsyttävästi tyvistä, ja näyttääkin yleensä vähän hassulle.

Nämä kynnet mitä minä teen itselleni, tehdään tismalleen samoilla tamineilla. Tarvitset paketin kynsiä joiden mukana tulee kynsiliimaa (mitkä vaan muoviset tipit käy, käytin nyt näihin kynsiin tollasia itse muotoiltavia tippejä, mutta myös ihan sellaiset lyhyet "valmiit" kynnet käy) karhean kynsiviilan, kynsisakset, ja kynsilakkaa.

Oon lopettanu näitten kynsien myötä geeli-ja akryylikynsien käytön, koska nää kynnet pysyy yhtä kauan kun rakennekynnetkin, ellei jopa kauemmin. Näiden laittaminen on huomattavasti halvempaa, ja huoltaminen ja irronneen kynnen takaisin laittaminenkin onnistuu ihan yksin kotona.

Okei, tässäpä siis teen synttärisankarille kynnet:

Tarvikkeet, eli kynsiviiloja, tippejä, kynsisakset, nudelakkaa

1: Leikkaa omat kynnet lyhyeksi, ja työnnä kynsinauhat taakse.

2: Viilaa kynnen pintaa, kunnes se tuntuu kauttaaltaan karhealta. (Tämä saa kynnen liimautumaan paremmin)

3: Liimaa kynsitippi noin keskelle kynttä, älä liian lähelle kynsinauhaa, mutta ei myöskään liian alas, sillä muuten kynsi ei pysy.

4: Paina tippiä omaa kynttä vasten jämäkästi niin kauan että liima kuivuu, ja varmista että tippi on kunnolla kiinni, eikä sen alla ole ilmaa.

5. Viilaa kynsitipin reuna kiinni omaan kynteen. Kynsitipin alkamiskohtaa ei pitäisi nyt tuntua ollenkaan.

6. Leikkaa ja muotoile kynnet sen pituisiksi ja mallisiksi kuin haluat.

7. Levitä liimaa tasaisesti koko kynnelle, mutta varo kynsinauhoja. Anna liiman kuivua, ja levitä toinen kerros. Voit lisätä myös kolmannen, jos kynnet eivät tunnu vielä tarpeeksi jämäköiltä. Kynsien ei pitäisi nyt heilua tai tuntua muuten heikoilta, vaan olla yhtä varman tuntuiset kuin omat kynnetkin.

8. Kun liima on täysin kuivunut, koristele ja lakkaa miten haluat. Jos olet tehnyt kynnet huolellisesti, niitten pitäisi pysyä paikoillaan noin 2-3 viikkoa. Kun kynnet kasvavat pitkälle, tai jos liima alkaa halkeilemaan tyvistä ja reunoista, Huolla kynnet, eli viilaa lohkeilevat liimakohdat tasaiseksi, ja lisää muutama kerros liimaa, ja tarvittaessa lyhennä kynsiä. 


Huom: Huolla kynnet heti kun ne alkavat irtoilemaan reunoista ja repsottamaan, tai poista ne viilaamalla/asetonilla/tippiliimanpoistoaineella kokonaan. Älä pidä samoja kynsiä yhteen putkeen reilusti yli kuukautta. Ja mikä tärkeintä, varmista tekovaiheessa, ja tarkkaile huoltaessa ettei kynsien alla ole ilmaa. (Pätee muuten myös kaikkiin rakennekynsiin, olkaa tarkkana vaikka otattekin ammattilaisella!) Sen lisäksi että ilma tippejen/rakennekynsien alla saa ne irtoamaan helposti, kynsien alle saattaa päästä myös kosteutta, joka voi aiheuttaa kynsisairauksia, kuten yleisimmin hometta.  

Se kynsistä, nyt kuvatulva!


14 kommenttia:

 1. Oot kyllä niin ylikaunis tapaus että huhhuh ! :D Rakastan tätä sun blogia.. postaile useemmin !! :D

  VastaaPoista
 2. No voihan höpsistä, mutta kiitos! :D
  Ja ihanaa että tykkäät :)

  VastaaPoista
 3. ois näht. pitäny sitteki käydä kamera vielä kerra läpi aamul - ei huhhu

  VastaaPoista
 4. Kiva pieni kynsi tuto :)!!


  http://aurrrevoir.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Mistä esim nuo tipit on ostettu? :) ei tunnu löytyvän mistään muutakuin normeja tekokynsiä, jotka eivät innosta.. Onko sulla muuten mitään ehotuksia liimoista? Mikä ois hyvä? Ihana blogi ja kiva jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista tipeistä en tiiä, mutta itseasiassa ne ihan normit tekokynnet on ihan parhaimmat, ne pitää vaan tosiaan liimata noin puoleen kynteen eikä sinne ihan tyveen :) Kaikista halvin ja pysyvin on itseasiassa Loctite-pikaliima, sellanen pullo jossa on "kynsilakkaharja" pienien juttujen liimaamista varten. Incilistan mukaan pikaliima on nimittäin ihan samaa tököttiä kun kynsiliimakin!

   Anteeksi kun kesti vastata ja kiitos :)

   Poista
 6. Siis ethän sä ihan oikeasti liimaa tippiä kynteen, ja laita sen päälle vielä liimaa?!

  VastaaPoista
 7. Omat kynnet aika kovilla tollasen jälkeen, huh huh. Ei voi käsittää.

  VastaaPoista
 8. Älkää nyt pliis kukaan ottako tästä blogista kynsienteko-oppia! Pikaliima ei ole sama asia, kuin rakennegeeli/akryyli! Ei hyvää päivää. Suosittelisin kyllä hankkimaan ne oikeat rakennekynsivälineet ja opettelemaan homman kunnolla. Tuolla tavalla oma kynsi voi vahingoittua jopa pysyvästi.

  VastaaPoista
 9. Ei, ei ja vielä kerran ei. Näitä "oppeja" noudattamalla pilaa kyntensä ja hankkii vielä mahdollisesti jonkin kivuliaan infektion, akrylaatteja sisältävälle liimalle herkistymisestä nyt puhumattakaan. Tällaisia itsekeksimiä juttuja ei pitäisi jakaa eikä koettaa opettaa kenellekään, tässä on melkoiset riskit kyseessä :(

  VastaaPoista