maanantai 18. huhtikuuta 2011

rusketuslöpinää


Eli juu, joku tuli pyytämään blogiin juttua siitä että miten pidän ihoni ruskeana, niin tässäpä vähän siitä ja muustakin :) Ensin haluan kuitenkin näyttää millä herkulla alotin tänään päiväni, nimittäin mansikka-vadelma-pensasmustikkasmoothiella mmmmm


Oon periny äidiltäni todella ärsyttävästi ruskettuvan ihon, nimittäin siitä tulee helposti sellainen intiaanipunanen. Oikeastaan siitä syystä tykkään kesälläkin kuorruttaa itteni kaikkilla feikkirusketusmömmöillä, sen tosiasian lisäksi siis että täällä Suomessa sen rusketuksen saavuttaminen on suhteellisen aikaavievää ja haastavaa. Monet pelkää itseruskettavissa juuri sitä että muuttuu ihan oranssiksi, mutta itse tykkään just enemmän sellasesta kullanhohtosesta rusketuksesta. Itseruskettavien kanssa kannattaa vaan pysyä kohtuden rajoissa, ja hankkia pohjalle aito/solariumrusketus jos haluaa oikeasti tumman ihon. Siihen ei nimittäin tavalliset itseruskettavat pysty, vaan saat itsesi näyttämään lähinnä appelsiinilta.Solkussa oon kanssa käynyt, en tosin pitkään aikaan. Siellä sen pohjarusketuksen saa tosiaan nopeasti, mutta ihosyöpäriskin takia oon luvannu itelleni että hankin solariumrusketuksen ainoastaan erityistapauksia varten, mömmöt saa riittää arkikäyttöön.

Täytyy myöntää että itseruskettavienkin suhteen oon nyt talven aikaan ollut vähän laiska, eli viikonlopuksi loihdin itselleni rusketuksen, mutta en jaksa ylläpitää sitä koko viikkoa, eli keskiviikkoon mennessä oon taas ihan kalpea. Itseruskettavat on siitä tosi työläitä, että rusketusta on ihan pakko kuoria suihkussa ainakin ihan pehmeästi ja laittaa sitten lisää itseruskettavaa, sillä muuten ihosta tulee laikukas. Ylläpitoon auttaa ahkera ihon kosteutus!

Suihkurusketusta en ole koskaan kokeillut, mutta koska sellainenkin tänne tuppukylään on vihdoin ilmestynyt, niin täytynee joskus käydä kokeilemassa :)Okei, tässä on siis kaikki tuotteet jota ihonhoitoon käytän. Selitänpäs koko ihonhoitorutiinin:

1. Kuorin suihkussa kropan huolellisesti Bio Richin aprikoosikuorintavoiteella ja kasvot Beauty Isereen Extra gentle-kuorintageelillä. Tuohon aprikoosikuorintamömmöön oon aivan addiktoitunut, sillä saa ihanan pehmeän ihon ja se tuoksuu hennosti namille. Ihon kuoriminen on tosi tärkeetä tasaisen rusketuksen saamiseksi, varsinkin jos iho on yhtään kuiva.

2. Kosteutan ihon Doven Supreme Silk lotion-voiteella (joka on ihan mun lempparia, helposti levittyvää, sisältää helmiäistä joka saa ihon hehkumaan ja tän jälkeen jokapaikka tuntuu ihanan silkkiseltä!) ja kasvot Erisanin kosteuttavalla kasvovoiteella, ja annan voiteiden imeytyä kunnolla ihoon.

3. Hieron kämmeniin ja sormien väliin käsivoidetta (kuvassa Dermosilin Primo walnut-rasva, mutta mulla on joka laukussa ja hyllyssä käsirasvoja, joten käytän sitä mikä eteen sattuu) ennen rusketusvoiteiden käyttöä, sillä voiteet imeytyvät nopeasti kuiviin kämmeniin ja muuntavat ne oransseiksi. :(

4. Levitän tasaisesti Doven Summer Glow (sävy:normaali/tumma iho) kasvovoidetta koko kasvoille, välttäen silmiä.

5. Levitän Nivean Sun touch-itserusketusgeeliä koko vartalolle, sekä kasvoihin poskille sekä otsalle (sille alueelle johon laitan aurinkopuuteriakin).

6. Pesen aina kädet hyvin rusketusvoiteiden käytön jälkeen, jotta väri ei tarttuisi kämmeniin.

7. Pidän rusketusta yllä kuorimalla ihon kevyesti aina suihkussa, kosteuttamalla ihoa normaalisti sekä käyttämällä päivittäin Doven Summer Glow-kosteutusvoidetta (sävy:normaali/tumma iho) koko kropalle, ja samaa kasvoille tarkoitettua voidetta. Nämä Doven hennosti ruskettavat kosteutusvoiteet ovat käteviä nimenomaan rusketuksen ylläpitämiseen, kunnollista rusketusta pelkästään näillä ei kyllä kovin nopeasti saa aikaan.

Tällä rutiinilla saan aikaan sopivan kevyen rusketuksen, sillä mikään Jersey Shore-rusketus ei ole ihan omaan makuun.

Unohdin aiemmin mainita, että otin Jyväskylässä tosiaan korvakorutkin! Mulle ammuttiin korvakorut muistaakseni viiden vanhana, mutta ne reiät oli koko ikäni tosi hankalat. Kummankin korvan reikä oli vino, kokoajan tulehtunut ja meni koko ajan umpeen. Tökin aina hakaneuloilla sun muilla reiät uudestaan, mutta melkein kaks vuotta sitten kyllästyin ja annoin olla, sillä en edes koskaan pitänyt korviksia. Nyt mulle on kuitenkin tullut hirveä hinku kaikkiin isoihin korviksiin, joten päätin käydä rei'ittämässä korvat uudelleen. Toimenpiteen kävin suorittamassa Jyväskylän Hålessa. Tällä kertaa reikiä ei kuitenkaan ammuttu, vaan lävistettiin neulalla kuten muutkin lävistykset. Tämä on ehdottomasti parempi menetelmä. Ampumalla tylsäpäinen harjoituskoru runnotaan väkisin korvanlehden läpi, ja reikä menee yleensä vinoon. Parantuminen kestää ikuisuuden ja reiän kohdalla tuntuu kova rustopallo. Lävistäminen on kalliimpaa mutta järkevämpää. Koruineen koko homma maksoi 60 euroa.


Harjoituskoruina mulla on Bioplast-tapit joissa on tollanen söpö multicolortimantti. Noilla muovisilla bioplasteilla reikä parantuu nopeammin, eikä tulehdu niin helposti. Nämä sopii siis niillekkin jotka ovat allergisia useimmille lävistyskoruille. Parin viikon päästä saan alkaa vaihtelemaan näihin koruja jee!

pee äs oon jo ihan innoissani tän vuoden provinssista jeeejeeejeeeee~~

2 kommenttia:

  1. sulla on kyllä just kiva ja onnistunu rusketus :) luonnollisen ja freeshin näkönen!

    VastaaPoista